Reageer op: Bezoek aan BCA28 in Wezep

Home Forums Bezoek aan BCA28 in Wezep Reageer op: Bezoek aan BCA28 in Wezep

vavvad
Gast

Həmişə deyirlər ki, qumar evləri yalnız uduzmaq üçün qurulub. Bəlkə də çoxları üçün elədir. Amma mənim üçün bu, bir işdir. Bazar ertəsindən cümə axşamına qədər ofisdə işləyən adam kimi, mən də həftənin müəyyən günlərində “işə” çıxıram. Fərq yalnız odur ki, mənim ofisim internet üzərində yerləşir, kostyum əvəzinə köynəyim, müdirlə söhbət əvəzinə isə statistika ilə danışıram. Bu hekayə mənim üçün adi bir həftənin başlanğıcı idi, amma sonunda mən özümdə yeni bir inam kəşf etdim.

Üç ildir ki, bu işlə məşğulam. Riyaziyyat, ehtimal nəzəriyyəsi və soyuq hesablama – mənim əsas silahlarım. Əvvəllər, təbii ki, hər şey fərqli idi. Həyəcan, adrenalin, bəxtimə güvənmək… Amma vaxt keçdikcə anladım ki, əsl qazanc yalnız o zaman gəlir ki, sən duyğularını söndürüb sistemi işə salırsan. Bu dəfə də hər şey planla başladı. Hesabımda müəyyən bir məbləğ, aydın strategiya və vaxt limiti var idi. Mən yalnız bir neçə oyun növünə baxırdım – onların RTP faizini əzbər bilirdim. Dostlarım tez-tez soruşur: “Necə olur da belə sakit oturub böyük məbləğlərlə oynayırsan?” Cavabı sadədir: mən oynamıram, mən işləyirəm.

Həmin gün səhər tezdən oyandım. Hava dumanlı idi, çayımı dəmləyib kompüterin arxasına keçdim. Planım sadə idi: depoziti doldur, müəyyən edilmiş limitə çatana qədər mərc artır, sonra çıx. Bütün hesablamaları bir neçə gün əvvəl etmişdim. Mənə lazım olan tək şey idi ki, platforma etibarlı olsun və heç bir “gözlənilməz” texniki problem çıxmasın. Buna görə də uzun müddət araşdırdıqdan sonra mənim üçün ən sabit platforma mostbet com sito ufficiale oldu. Bu, sadəcə bir seçim deyildi, bu, illərlə sınaqdan keçirdiyim bir qərardı. Əmin oldum ki, burada avtomatların davranışı proqnozlaşdırıla biləndir və bu, mənim işimin əsas şərtidir.

Başlanğıc uğursuz oldu. Təsəvvür edin ki, bir bina tikirsiniz və ilk kərpici qoyanda əliniz titrəyir. Mənim ilk üç mərcim alınmadı. Bu, statistikaya görə normal idi, amma hər dəfə belə anlarda soyuqqanlılığı qorumaq çətin olur. İçimdə bir az narahatlıq yarandı. “Bəlkə bu gün mənim günüm deyil?” – düşündüm. Amma sonra dərin nəfəs alıb plana sadiq qaldım. Mərc ölçülərini dəyişmədim, oyunu dəyişmədim. Sakitcə gözlədim. Dördüncü mərcdə kiçik bir qayıdış oldu, beşincidə isə sistem işləməyə başladı.

Mənim üçün ən maraqlı an oyunun ortasıdır. O vaxt beynim tam iş rejiminə keçir. Hər bir fırlanma, hər bir kart riyazi gözləntiyə uyğun gəlir. Mən qazananda sevinmirəm, uduzanda isə əsəbiləşmirəm. Sadəcə, prosesi idarə edirəm. Həmin gün, təxminən bir saatdan sonra, hesabımda ciddi bir artım gördüm. Məbləğ planlaşdırdığım həddi keçmişdi. Adətən belə anlarda dayanıb pulu çıxarmaq lazımdır. Amma o gün mən bir az fərqli hiss edirdim. Statistik məlumatlar mənə deyirdi ki, hazırda oyun “isti fazada”dır. Bir az risk etməyə dəyərdi.

Və mən risk etdim. Mərc miqdarını iki dəfə artırdım. Bilirdim ki, bu, artıq klassik “iş” rejimindən bir qədər kənardır, amma illərin təcrübəsi mənə intuisiyaya da güvənməyi öyrətmişdi. Riyaziyyat riyaziyyatdır, amma bəzən bazarın “əhvalını” hiss etmək lazımdır. Növbəti on beş dəqiqə ərzində mənim üçün hər şəkildə əlamətdar oldu. Ekranda rəqəmlər artmağa başladı. O qədər sürətli artdı ki, hətta mən, soyuqqanlı bir peşəkar, bir anlıq ürək döyüntüsünün sürətləndiyini hiss etdim. Bu, qorxu deyildi, daha çox… peşəkar maraq idi. “Görəsən, sistem bu yükün öhdəsindən nə vaxt gələcək?” – deyə düşündüm.

Sistem öhdəsindən gəlmədi. Ən azından mənim xeyrimə. Mən bir neçə dəqiqə ərzində ümumi gəlirimi üç qat artırdım. O an ekrana baxıb gülümsədim. Bu, həyəcandan deyildi, bu, peşəkar məmnuniyyət idi. Hər birimiz işimizdə mükəmməlliyə çatanda eyni hissi yaşayırıq. Bu, dülgərin mükəmməl kəsilmiş taxtaya, ya da həkimin çətin əməliyyata baxarkən duyduğu hiss kimidir.

Ən yüksək nöqtəyə çatanda mən dayandım. Dayandım, çünki peşəkar intizam bunu tələb edirdi. Hesabdan pulu çıxartdım. Bütün proses təxminən iki saat çəkdi. İki saatlıq “iş”ə görə mənim qazancım adi bir işçinin aylıq maaşından qat-qat çox idi. Amma məsələ pulda deyil. Məsələ o hissdir ki, sən öz peşəkarlığına görə mükafatlandırılırsan.

Sonra çayımı doldurdum, pəncərənin qarşısında oturdum. Duman səhər tezdən dağılmışdı, günəş parlayırdı. Düşündüm ki, bu işə başlayanda atam mənə demişdi: “Oğul, pulsuz pendir ancaq tələdə olar.” Amma mən ona cavab vermişdim ki, bu, pendir deyil, bu, mənim əməyimdir. Bəli, bu, qeyri-adi bir əməkdir, kimsə bunu başa düşmür. Amma mən başa düşürəm. Təhlil, səbr, intizam və riski idarə etmək – bu bacarıqlar harda işlədilirsə işlədilsin, hörmətə layiqdir.

Həmin gün mən yalnız pul qazanmadım. Mən bir daha özümə sübut etdim ki, bu sistemdə yaşamaq və qazanmaq mümkündür. Əsas odur ki, oyuna deyil, prosesə nəzarət edəsən. Axşam dostlarımla görüşəndə dedilər ki, üzümdə hansısa qəribə sakitlik var. Gülüb dedim ki, bu, yaxşı görülən işin rahatlığıdır.

İndi, bu hadisədən bir neçə həftə keçir. Qazandığım pulun bir hissəsi ilə özümə yeni avadanlıq aldım, bir hissəsini isə depozitə qoydum. Çünki peşəkar üçün ən böyük sərvət onun kapitalıdır. Mənim üçün mostbet com sito ufficiale sadəcə bir link deyil, bu, illərdir öyrəşdiyim, tələlərini bildiyim bir iş mühitidir. Yeni başlayanlara həmişə deyirəm: əgər siz əyləncə axtarırsınızsa, gedin kinoya baxın. Əgər pul qazanmaq istəyirsinizsə, öyrənin, hesablayın və duyğularınızı buraxın. O zaman bəlkə də siz də bir gün pəncərənin qarşısında oturub dumanın dağılmasını seyr edəcəksiniz, arxayınlıqla. Və bu arxayınlıq sizə hər şeydən daha çox dəyər verəcək.