Reageer op: 30-jarig jubileum groots gevierd (film)
Home › Forums › 30-jarig jubileum groots gevierd (film) › Reageer op: 30-jarig jubileum groots gevierd (film)
Már régóta tudom, hogy a szerencsejáték nem a véletlenről szól, hanem a rendszerről. Én például soha nem ülök le játszani anélkül, hogy ne tudnám pontosan, mit csinálok. Amikor belépek a Vavada. felületére, az olyan, mintha a munkahelyemre érkeznék – csak éppen itt az izgalom és a pénz szaga keveredik a kávéaromával. A legelső alkalommal, amikor komolyan elkezdtem nyerni, éppen egy hétvégi éjszakán történt, és akkor döntöttem el, hogy ezt nem hagyom abba. A Vavada. nem egy játék számomra, hanem egy sakktábla, ahol minden lépésnek értelme van, és minden tét mögött számítás áll. Persze sokan azt hiszik, hogy a kaszinó csak szerencse, de én tudom, hogy ha valaki elég ideig figyel, az meglátja a mintákat – és én pontosan ezt teszem.
Az elején persze nem volt minden fenékig tejfel. Emlékszem, az első néhány hónapban inkább vesztettem, mint nyertem, és voltak olyan éjszakák, amikor annyira dühös voltam magamra, hogy majdnem letöröltem az egész fiókomat. De aztán rájöttem, hogy a veszteség is része a tanulásnak. Elkezdtem naplót vezetni minden egyes tétemről, elemeztem a nyerő gépeket, a bónuszok időzítését, és azt, hogy melyik játékosztónál érdemes hosszabb ideig maradni. A Vavada kínálata hatalmas, de én hamar rátaláltam a kedvenceimre – a blackjack és a rulett azok, ahol igazán ki tudom használni a matematikai előnyömet. Nem vagyok hős, nem ugrok fejest a semmibe, inkább olyan vagyok, mint egy pók, ami türelmesen vár, amíg a légy beleakad a hálóba. És amikor ez megtörténik, akkor jön az igazi buli.
Történt egyszer, hogy egy csendes kedd délután ültem le játszani. Semmi különös, csak egy kis rutinmunka – gondoltam. Betettem egy kisebb összeget, pont ahogy mindig, és elkezdtem pörgetni a nyerőgépeket. Az első fél óra unalmas volt, kisebb nyeremények jöttek-mentek, de én tudtam, hogy ez csak a bemelegítés. Aztán egyszer csak beütött a mennyország – egy olyan sorozat, amilyet ritkán lát az ember. A gép szinte megőrült, a fények villogtak, a hangok fülsiketítőek voltak, és én csak néztem, ahogy a számlám egyenlege ugrásszerűen nő. Olyan érzés volt, mintha a világ összes szerencséje egyszerre zúdult volna rám. Nem kiabáltam, nem ugráltam, csak mosolyogtam, mert tudtam, hogy ez a pillanat az enyém. Aztán persze jött a gondolat, hogy abbahagyjam, de egy profi soha nem áll meg a csúcson – inkább kihasználja a lendületet. Így tettem én is, és még vagy két órát nyomtam, amíg végül el nem döntöttem, hogy ennyi elég volt mára.